Меню
Остання редакція: 28 серпня 2021

Курси підвищення кваліфікації операторів сушіння елеваторно-складських підприємств

26-27 серпня в Навчально-консультаційному центрі «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Уманського національного університету садівництва було проведено курси підвищення кваліфікації «Технологія приймання, сушіння, обмолоту та зберігання насіння зернових культур» для операторів сушіння елеваторно-складських підприємств.

До навчального процесу на курсах підвищення кваліфікації залучені викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського НУС. Пріоритетним напрямом досліджень яких є розробка сучасних конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів рослинного походження та дослідження проблем раціонального зберігання сільськогосподарської продукції. 

Курси включали в себе  теоретичну і практичну частини. Під час проведення курсів було розглянуто не лише особливості зберігання, а ще й процеси приймання зерна, відбору проб, лабораторні аналізи, профілактику появи шкідників і боротьби з ними. Всі перераховані аспекти вимагають особливих підходів, спеціальних знань і досвіду, які були обговорені на заняттях.

Учасники отримали максимально повну інформацію про законодавчу базу і практичні рекомендації щодо впровадження системи НАССР на підприємствах зернової галузі, а також функціонування виробничих лабораторій у світлі сучасного законодавства. Ознайомилися із властивостями зернових мас, впливом умов вирощування, виду, сорту зерна, анатомо- морфологічної будови на процес сушіння. Вивчили організацію роботи перед запуском сушарки, балансом сухої речовини, вологи та тепла в сушильній камері, режими сушіння зерна, їх основні параметри і вплив на процес сушіння. Жвавий інтерес викликало питання охорони праці, техніка безпеки та протипожежні заходи під час експлуатації зерносушарок. Крім того, учасникам семінару була представлена можливість ознайомитися з рядом лабораторного обладнання для визначення якості зерна та продуктів його переробки.

Приємним завершенням курсів підвищення кваліфікації  стало вручення учасникам свідоцтва про підвищення кваліфікації Уманського національного університету садівництва.

Вітаємо працівників елеваторно-складських підприємств з успішним завершенням навчання!

 

Навчально-консультаційний центр «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Уманського національного університету садівництва запрошує бажаючих на курси підвищення кваліфікації за вищезазначеною тематикою. Групи формуються по мірі надходження заявок.

 

Діана Нагернюк, завідувачка НКЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва»