Меню
Остання редакція: 25 липня 2019

Навчально-практичний семінар для техніків-лаборантів ПрАТ «Лебединський насіннєвий завод»

18-19 липня за сприяння Навчально-консультаційного центру «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Уманського національного університету садівництва на базі кафедри технології  зберігання і переробки зерна було проведено навчально-практичний семінар «Технологія приймання, сушіння, обмолоту та зберігання насіння зернових культур» для техніків-лаборантів ПрАТ «Лебединський насіннєвий завод».

Навчально-практичний семінар включав в себе  теоретичну і практичну частини. Під час семінару були розглянуто не лише особливості зберігання, а ще й процеси приймання зерна, відбору проб, лабораторні аналізи, профілактику появи шкідників і боротьби з ними. Всі перераховані аспекти вимагають особливих підходів, спеціальних знань і досвіду, які були обговорені на семінарі.

Учасники отримали максимально повну інформацію про законодавчу базу і практичні рекомендації щодо впровадження системи НАССР на підприємствах зернової галузі, а також функціонування виробничих лабораторій у світлі сучасного законодавства. Неабиякий інтерес викликало питання сучасний стан та перспективи розвитку селекції та насінництва кукурудзи, трансгенні рослини: їх переваги та ризики, проблеми безпеки. Нормативна база визначення ГМО.

Крім того, учасникам семінару була представлена можливість ознайомитися з рядом лабораторного обладнання для визначення якості зерна та продуктів його переробки.

Приємним завершенням навчально-практичного семінару стало вручення учасникам сертифікатів, які підтверджують, що вони пройшли навчання за програмою «Технологія приймання, сушіння, обмолоту та зберігання насіння зернових культур».

Таким чином, семінар, дав можливість отримати нові знання пов'язані з якістю зерна, умовами зберігання, експлуатацією та повіркою обладнання та змін в законодавстві.

 

Діана Нагернюк